- مرغ: ۲ تکه (ران یا سینه کامل)
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- ساقه کرفس: دو سه تکه
- هویج: یک عدد متوسط
- رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن: به میزان لازم
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- برنج پخته شده: به میزان لازم
- زرشک شکر کره: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. به مرغها نمک و فلفل و زردچوبه میزنیم، به طوری که به همه قسمت هاش آغشته بشه و در ظرف در دار، چند ساعتی میذاریم یخچال تا طعم بگیره (اگه عجله دارید نیازی به یخچال گذاشتن نیست)
۲.مرغها رو در مقداری روغن کاملا سرخ میکنیم به طوری که دو طرفشون برشته و طلایی بشه.
۳. در همون روغن پیاز رو نگینی خرد کنید و تفت بدید. لازم نیست رنگ پیاز تغییر کنه همینکه کمی سبک شد هویج و کرفس رو اضافه کنید و تفت بدید.
۴. رب گوجه رو به سبزیجات اضافه کنید و کاملا تفت بدید تا رب خودش رو باز کنه.
۵. حدود ۲ لیوان آب اضافه کنید و تکههای مرغ سرخ شده رو بهش اضافه کنید و نمکش رو هم اندازه کنید.
۶. در ظرف رو بذارید و اجازه بدید خورشت حدود یکی دو ساعت به آرامی بپزه و جا بیوفته. در اواخر پخت مقداری زعفران دم کرده و خیلی کم آب لیمو ترش اضافه کنید.
۷. زرشک رو از یه ساعت قبل خیس کنید و در مقداری کره به همراه یکی دو قاشق شکر تفت بدید. در حد ۳۰ ثانیه کفایت میکنه. زعفران دم کرده رو به زرشک اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید. مقداری از برنج آماده شده رو به زرشک اضافه کنید تا مخلوط زعفران و زرشک با برنج ترکیب بشه. برای موقع سرو کنار بذارید.
استفاده از سبزیجات برای طبخ مرغ
سبزیجات زیادی هست که برای طبخ مرغ ازشون استفاده میشه که باعث میشن طعم مرغ عالی بشه و بوی زهم مرغ هم گرفته بشه. انتخاب من ساقه کرفس و هویج و پپاز هست که کمی تفت داده شده باشه. ولی استفاده از برگ بو و رنده پوست پرتقال و لیمو، جعفری و… هم مرسومه که استفادهی همهی این موارد باهم رو توصیه نمیکنم.
رو ,مرغ ,بدید ,میزان ,زرشک ,بشه ,اضافه کنید ,کنید و ,به میزان ,تفت بدید ,رو به
درباره این سایت